10 vendet më të korruptuara në botë

Çdo vit vendet renditen në një shkallë nga më e mira tek më e keqja. Dhe ndërsa lista e të cilave janë vendet më të mira dhe më të këqija mund të mos jetë aq interesante, ajo bëhet pak më tërheqëse nëse shikojmë faktorë të veçantë që janë pjesë e këtij rezultati global.
Një nga indekset më të vlefshëm në të cilin bazohen vlerësimet është Indeksi i Perceptimit të Korrupsionit. Dhe po, kjo në thelb zbret në atë se sa perceptohet një vend si i korruptuar. Kjo nuk thotë se sa i korruptuar është vendi në të vërtetë, por të jep një pasqyrë të mënyrës se si njerëzit mendojnë se politika, ekonomia dhe sistemi i drejtësisë funksionojnë në ato vende. Bashkohuni me ne për të parë disa nga vendet më të korruptuara në botë.

El Salvador

I bukuri El Salvador fatkeqësisht është i 9-ti i perceptuar si një vend i korruptuar në botë. Dhe në numrin global: El Salvador renditet i 77-i. Megjithatë, ata kanë një natyrë të bukur.

Kazakistan

Kazakistan renditet i 7- i në indeksin e korrupsionit dhe në vendin e 72-të në vlerësim të përgjithshëm.

Brazili

Ja një surprizë! Toka e samba, karnavaleve dhe futbollit renditet në vendin e 4-të në indeksin e korrupsionit. Por më e çuditshme është se renditet në vendin e 26-të në përgjithësi. Pra, për një nga vendet më të korruptuara në botë, në të vërtetë nuk është një vend i keq për të jetuar. Sa e çuditshme është kjo?

Azerbajxhan

Ky vend është perceptuar si vendi i 10-të i korruptuar dhe shënon një të mesme, në vendin e 66-të në renditjen e vendeve më të mira në përgjithësi.

Guatemala

Nëse do të jesh pranë El Salvadorit, me siguri do të marrësh një ose dy gjëra. I renditur në vendin e 69-të në rend global dhe në vendin e 6-të në indeksin e korrupsionit.

Meksika

Dhe për të përfunduar jashtë Amerikës, Mexico vjen në vendin e 3-të në indeksin e korrupsionit, dhe në vendin e 31 si vend i lumtur.

Liban

Libani renditet në vendin e 8-të në indeksin e korrupsionit.

Kolumbia

Edhe Kolumbia është një prej tyre e cila renditet në vendin e dytë si një nga vendet më të korruptuara dhe në vendin e 54 në rend global.

Rusia

Rusia në këtë listë ndoshta nuk është një surprizë, duke u renditur në vendin e pestë në indeksin e korrupsionit.

Irak

Ndonjëherë, logjika fiton. Po, vendi në botë me korrupsionin më të perceptuar është Iraku.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button