A e dini se para sa viteve eshte zbulu interneti ?

A e dini se para sa viteve eshte zbulu interneti ?

1969 – Viti i ARPANET.Rrjeti quhej ARPANET, dhe u krijua nga Departamenti i Mbrojtjes i SHBA. Për këtë, sipas disave, nuk mund të konsiderohet dita e Internetit, pasi si e tillë është quajtur dita kur do të krijohej protokolli i tij TCP / IP, çka erdhi pak më vonë. Interneti mbushi dje plot 50 vjet edhe pse data, mund të mos jetë ekzaktësisht e saktë sipas disave.
Ishte pikërisht 29 tetor 1969 kur u transmetua paketa e parë e të dhënave midis dy kompjuterëve: njëri në Universitetin e Los Angeles ndërsa tjetri në Institutin e Kërkimeve në Stanford.Sot.50 vjet pas kësaj lidhjeje të parë midis dy kompjuterëve, Interneti është bërë zbulimi më i madh i shekujve të fundit pas energjisë elektrike.Në korrik 2019 u llogaritën 4.33 miliardë njerëz të lidhur online. Sot në internet kanë ndryshuar zakonet, punët tona, marrëdhëniet tona me njerëzit e tjerë, lëvizjet tona. Më thjeshtë, jeta jonë. Kjo që ne jetojmë në të vërtetë është një shoqëri e Online.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button