Amazon zgjat ’punën nga shtëpia’ deri në 2 tetor, për punonjësit e kualifikuar!

Amazon.com Inc i ka thënë stafit, puna e të cilit mund të bëhet nga shtëpia që ata mund ta bëjnë këtë deri në të paktën 2 tetor, duke shtyrë afatin kohor për kthimin në punë për shumë punonjës pasi po përballet me një kontroll mbi kushtet në depot e tij.

“Punonjësit që punojnë në një rol që mund të bëhet në mënyrë të efektshme nga shtëpia, janë të mirëpritur ta bëjnë këtë deri të paktën 2 tetor,” tha një zëdhënës i Amazon në një deklaratë me email të Premten, duke shtuar se ishte i zbatueshëm për role të tilla globalisht.

Deklarata nuk specifikon sa është fuqia e përgjithshme e punës e ndërmarrjes që mbulon ky vendim dhe cilat role.

Prokurori i Përgjithshëm i Nju Jorkut, Letitia James i tha Amazon javës së kaluar se mund të ketë shkelur masat e sigurisë dhe praktikat e punës mes shpërthimit të virusit ndërsa kompania pushoi një lider të protestës së depove në mars.

Punëtorët në depo dhe ambiente të tjera kanë qëndruar funksional për të realizuar dërgesat e klientëve të mbërthyer në shtëpi prej masave të mandatuara nga qeveria. Punonjës të tjerë kanë punuar nga shtëpia që nga muaji Mars.

Kompania ka rritur pagën jashtë orarit për punëtorët e depove dhe punësoi 175,000 njerëz muajin e kaluar ndërsa shitësit me pakicë rivale tullave/llaçin u detyruan të mbyllin dyqanet e tyre. (Reuters)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button