Amerikanët 30+ kanë pirë më shumë gjatë pandemisë

Amerikanët 30+ kanë pirë më shumë gjatë pandemisë
Personat mbi 30 vjeç kanë pirë më shumë alkol gjatë pandemisë.

Dhe për këtë arsye mund të ketë patur më tepër pasoja mbi shëndetin e tyre fizik dhe mendor. Sipas CNN, konsumimi i alkolit u rrit me 14%. Sociologu Michael Pollard dhe kolegët e tij bënë një vëshgim në rang kombëtar tek 1540 persona, të moshës 30-80 vjeç. Vullnetarët deklaruan se pinë një ditë më tepër dhe kishin rritur sasinë e alkolit, në lidhje me 2019.

Frekuenca e të pirit u rrit me 17% te gratë, 19% tek personat 30-50 vjeç dhe 10% te të bardhët. Alkoli i tepërt është i lidhur me dobësimin e sistemit imunitar dhe shumë efekte negative për shëndetin.
Është tepër e qartë, se kur njerëzit janë të stresuar, ata i kundërpërgjigjen stresit me konsumimin e alkolit.


Ermir Sholla

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com