Angli / Shumica e testeve dhe sistemi i gjurmimit të kontaktit rezultojnë dështim

Testi i koronavirusit dhe sistemi i gjurmimit u dënua si “mezi funksional” sot pasi cari i tij pranoi se kërkesa ishte deri në katër herë kapaciteti, ndërsa 90% e testeve nuk po arrinin të qëllonin kthesën 24-orëshe.

Guardian ka parë dokumente që tregojnë gjurmuesit që u duheshin deri në dy javë për të kontaktuar me miqtë, të afërmit dhe shokët e punës të njerëzve të diagnostikuar me Covid-19.

Por mes zemërimit në rritje dhe radhëve të zgjatura në qendrat e testimit, Dido Harding, kreu i programit të testimit dhe gjurmimit prej 10 miliardë £ të NHS, i krijuar për të parandaluar një valë të dytë të Covid-19, u tha deputetëve të enjten: “Unë kundërshtoj me forcë që sistemi është duke dështuar. ”

Vetëm 1.9% e njerëzve që përdorin një pajisje testimi në shtëpi në Angli morën rezultatet e tyre brenda 24 orëve të javës deri në 9 Shtator, sipas shifrave zyrtare.

D.B – SCAN
Burimi: The Guardian

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button