Histori

Kush ishte Perandori shqiptar i Bizantit që vendosi taksë për ajrin

Kush ishte Perandori shqiptar i Bizantit që vendosi taksë për ajrin

Shumë perandorë me origjinë ilire në Bizant, kanë lënë gjurmë në historinë botërore. I tillë ishte dhe perandori Anastasi I,…
Kalaja e Pogradecit,shumë pak e njohin…

Kalaja e Pogradecit,shumë pak e njohin…

  E ndodhur në kodrën e qytetit daton në shekujt e V-të dhe të IV-t para erës sonë, ka rrënjët…
Në Vërçun shtohen tabela orientuese,informojnë vizitorët për vlerat…

Në Vërçun shtohen tabela orientuese,informojnë vizitorët për vlerat…

Në Vërçun ftojnë për turizëm, një tabelë orientuese informon vlerat e fshatit që ka edhe shoqatë. Një tabelë informuese në…
Sot, 134 vite nga çelja e Shkollës së parë shqipe në Pogradec.

Sot, 134 vite nga çelja e Shkollës së parë shqipe në Pogradec.

Më 14 Mars 1887, një javë pas çeljes së shkollës së parë shqipe në qytetin e Korçës, me mësues Koço…
Nga njëra anë në tjetrën për të zbuluar vlerat e Korçës…

Nga njëra anë në tjetrën për të zbuluar vlerat e Korçës…

Udhëtimi ynë filloi në fshatin Vërlen drejt fshatit Grapsh. Një fshat i vogël, i thjeshtë, i bukur ku vizituam kishën…
Fabrikë alkooli në Drenovë

Fabrikë alkooli në Drenovë

Fabrika e alkoolit “Merkuri”.Ndertuar ne vitin 1925 nga tre korcare dhe nje bjellorus. Aktiviteti deri ne vitin 1956 ku makinerite…
Kodiku I Shën Prodhomit, hyrja në stilin poetiko-filozofik të një testamenti.

Kodiku I Shën Prodhomit, hyrja në stilin poetiko-filozofik të një testamenti.

  Mbi fjalët e hyrjes të një testamenti të vitit 1693, të shkruajtur në Voskopojë në Kodikun e Shën Prodhromit…
Historik/Pazari I vjetër I Korçës me hanet e tij, nga afro 16 dikur vetëm 4 egzistojnë.

Historik/Pazari I vjetër I Korçës me hanet e tij, nga afro 16 dikur vetëm 4 egzistojnë.

Lagja e Pazarit kishte disa rrugë kryesore dhe disa sheshe. Rruga kryesore që vinte nga qyteti e që ishte më…
Korçë, 18 qershor 1941.

Korçë, 18 qershor 1941.

Rruga Sotir Gura dhe lart ne koder kisha shen Thanasit. (Fotografuar nga doktor Pierluigi Zamperin, mjek ushtarak ne Shqiperi gjate…
Çezmat shekullore në fshatin Cangonj

Çezmat shekullore në fshatin Cangonj

Çezmat shekullore, banorët e fshatit Cangonj në Devoll ndërhyjnë vetë për të mirëmbajtur një simbol të identitetit të tyre.
Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com