Dash Aliko i Lazaratit pret Bashën në Gjirokastër: Habit qytetarët me gjithë ato premtime qesharake: Ja lista jonë e premtimeve sapo të marrim qeverinë (përfshirë mësimin e abetares)

Ish kryekomunari i Lazaratit Dash Aliko, ka pritur kryedemokratin Lulzim Basha në Gjirokastër.

Ai ka renditur disa premtime që sipas tij Basha do t’i bëjë menjëherë sapo të marrë qeverinë.

Përveç premtimeve që rendit Aliko, mbase do ishte mirë që Basha të premtonte edhe ndonjë kurs abetareje për funksionarët e PD që ka zgjedhur në rrethe ku krahas të tjerave nuk dinë të shkruajnë shqip.

“Gjirokastra pret me padurim kthimin e Partis Demokratike ne pushtet e Kryeminister Zotin Lulzim Basha per ti kthyer dinjitetin e munguar ne keto 7 vite te Qeveris se Rilindjes .Qeveria e drejtuar nga zoti BASHA GJIROKASTRES do ti kthej Arkivin e hequr nga RILINDJA !

Ti heqesh GJIROKASTRES se GJIROKASTRITVE Arkivin e shtetit eshte nje soj si ti heqesh dikujt zemren e te jetoj pa te . Gjirokastra e Agallarve e e Pronarve nuke miaftuan me ate qe u bene para arthsit e Kesaj Rilindjeje (Flame ) por i hoqen edhe vendin ku mund te gjenini dokumentat e Pronave te tyre .I hoqen Gjirokastres te gjitha drejtorit rajonale dhe e katandisen kete Qytet pa asedhenje vler ku gjith bota para 44 e njifnin si Vilajet .

Ja katandisen Universitetin si shkolle te nje fshati eSpitalin Rajonal si qender Shendetsore .Qeveria Basha do ti kthej ketij Qyteti dinjitetin do te bej Qytet jo vetem muzeal por edhe Qytet Universitar duke i sjell dege shume te rendesishme e me te drejt studimi nga cdo vend i Shqiperis ,ku do te shfrytesoj kapacitetin e ketij universiteti e duke i sjell student e petagok e specjalist per te ngritur nivelin e mesim dhenjes .

Spitali Omer Nishani do te behet jo vetem spital Reajonal por edhe Spital universitar , Bujqesia e blektoria do jet prioritare e do te dalin specjalist perkates nga universiteti i Gjirokastres. Jo vetem per buqesin e Blektorin por edhe per Mjeksin .

Do ti kthej Arkivin dhe gjoth Drejtorit Rajonal te larguara nga kjo Rilindje Shkateruese per kete Qytet . Do ris suvecjonet ne buqesi e blktori ne nivelet e Kosoves e Maqedonis se veriut do te beje pensjonin minimal 250 Dollar pagen minimal 300 dollar e pagat e mjekut ,ndihemes mjekekut e mesuesit 1200 euro mjeku 700 Euro ndihemes mjeku e 800 euro Mesuesi .

Do ul taksen Rama te naftes reth 270 lek te vjetra per liter ,do te ule cmimin e energjis elektrike per banoret nden 80 lek kilovati nga 120 qe eshte sote e per bisnesin 120 nga 168 qe eshte sote .une po listoj disa nga premtumet e e Partis Demokratik e Liderit te saj por jane edhe shume me shume te tjera duke filluar nga ritja e punsimeve e deri tek ndihma ekonomike e pa aftesia ne pune.

Pranaj na jepni besimin ne zgjedhjet e aferme tju kthejem shpresen ! Perpar per te çliruar Gjirokastren e gjith Shqeiperin nga kjo fare e keqe qe po ju pin dhe gjakun !”, shkruan Aliko. (TemA)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button