Dita e ujit të bekuar në Pogradec

Në ditën e ujit të bekuar në Pogradec kryqi është hedhu në ujrat e liqenit pranë Tushemishtit. Të rinj nga fshati turistik sfiduan temperaturar e ulta në konkurim për të kapur kryqin. Ky është një ritual fetar që lidhet me pagëzimin e Jezusit dhe në këtë ditë besimtarët marrin nga uji i bekuar i cili cilësohet shërues. Ndërsa për ditë me radhë të rinjtë do të shkojnë me kryqin derë më derë të besimtarëve për të përhapur të mirat e tij por duke mbledhur edhe të ardhura monetare që japin besimtarët.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button