Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve -1 Qershori

Dita Ndërkombëtare të Fëmijëve -1 Qershori’, vë në pah gëzimin dhe harenë e të gjithë fëmijëve. Origjina e kësaj feste daton që nga viti 1925, kur përfaqësues nga vende të ndryshme të botës u takuan në Gjenevë të Zvicrës, për të mbajtur konferencën e parë botërore për mirëqenien e fëmijëve, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

“Dita Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Fëmijëve” u krijua më 1 qershor 1950, pas Kongresit të Federatës Ndërkombëtare Demokratike të Grave, në Moskë që u zhvillua më 1949.

Shënimi i kësaj date bëhet edhe në Kosovë, megjithatë për shkak të pandemisë kësaj radhe mungojnë organizimet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button