Histori: Mullaret e Gurte te Trebinjes

Mullaret e Gurte te Trebinjes Ndodhen ne afersi te fshatit Trebinje te rrethit te Pogradecit, 1150 m mbi nivelin e detit. Gjenden te veçuar por edhe në grup. Janë forma shumë interesante, me lartësi nga 3 m deri në 10 m, të formuara në shkëmbinjtë ranorë dhe mikrokonglomeratikë, me qendrueshmëri të ndryshme ndaj erozionit dhe veprimit të erës që e modelojnën. Prandaj ata kanë marrë formën e mullarit.

Burimi…/ Monumentet e Natyres se Rrethit te Pogradecit/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button