I kërkuan Kryeministrit Rama një transformator/ Befasohen fermerët e Libofshës, ngrihet 1 km rrjet elektrik në kohë rekord

Pas kërkesës drejtuar Kryeministrit Edi Rama në 26 qershor për një transformator energjie elektrike, një grup fermerësh në fshatin Libofshë të Fierit kanë parë se si kjo kërkesë u realizua në kohë rekord dhe tashmë kanë furnizim me energji elektrike në tokat e tyre. “Një fjalë e dhënë, një punë e bërë. Bëjmë çfarë themi dhe themi çfarë bëjmë”, tha Kryeministri Edi Rama, ndërsa shpërndau pamjet nga rrjeti i ri prej 1 km që çon energjinë elektrike në tokat e fermerëve.

Në 26 qershor, gjatë vizitës së Kryeministrit Edi Rama në Libofshë të Fierit, fermeri Bledar Meço i kërkoi atij një transformator. “Do t’jua sjell unë deri në datën 15 korrik, po nuk e sollën do më çoni mesazh që nuk erdhi se nuk ma kanë zbatuar porosinë”, u tha Rama fermerëve. Ndërkohë sot që flasim në Libofshë është instaluar rrjeti i ri elektrik prej 1 km dhe janë vendosur 18 shtylla elektrike, 1 kabinë e re dhe një transformator i ri.

“Një premtim i mbajtur në kohë rekord, faleminderit. Nuk do të ndihmojë një ose dy fermerë, sepse jemi goxha fermerë që punojmë janë rreth 10 kontraktorë që kanë shpëtuar nga një barrë e madhe. Më parë vije pompën e vadisje. Kishte kosto, pasi nafta ka kosto, plus koha e humbur që na ka shpëtuar. Komoditeti është gjë e madhe. Tani kemi më pak kosto, më pak shpenzime, më pak kohë të humbur. Falënderim i veçantë për Kryeministrin. Në kohë rekord për 6-7 orë u ndez llamba. Nuk e prisja atë reagim, por momenti që ai më tha do bëhet dhe më tha për datën 15 korrik, dhe në fakt u bë për 2 ditë”, tha fermeri Bledar Meço për ERTV.

Aio tha se “kjo është nxitje dhe mbështetje e drejtpërdrejtë dhe ne marrim kurajo që kur shteti të mbështet, të punosh e të ecësh përpara”. “Nuk e besoja kur e tha kryeministri, por kur brenda 1 ore u bënë lëvizjet e para, erdhën shtyllat, atëherë u bindëm dhe ne”, tha një tjetër fermer. Tashmë fermerët e Libofshës do të kenë furnizim më cilësor me energji elektrike.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button