Investitorët depozituan 16.5 miliardë dollarë në stoqe – Tregu duket optimist, shkak stimuli i SHBA

Investitorët që ndjekin reagimin e tregut të aksioneve shtuan më shumë se 16.5 miliardë dollarë në fondet e tregtuara me kapitalin e tyre gjatë shtatë ditëve të tregtimit, raportoi Bloomberg.

Stoqet kanë janë hequr dorë nga uljet e tyre për shkak se triliona dollarë në stimul nga Kongresi dhe Rezerva Federale lehtësojnë stresorët kryesorë të tregut. Javën e kaluar tregjet njohën një rritje javore historike, më të mirën që nga viti 1974 dhe shtynë aksione larg pikut të tyre minimal.

D.B – SCAN
Burimi: Business Insider

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button