ISHP apel qytetarëve: Ja çfarë të bëni me kondicionerin në makinë

Instituti i Shëndetit Publik apelon për qyetarët që të shmangin sa më shumë përdorimin e kondicionerit, si në makinë dhe në ambiente të tjera, punë, apo shtëpi.

Kujtojmë se që në fillimet e pandemisë u tha se kondicioneri ndikonte për keq në përhapjen e koronavirusit.

NJOFTIMI I ISHP:

Për shkak të sezonit turistik dhe temperaturave e larta shtohet fluksi i qarkullimit dhe rreziku për ngjarje tragjike në rrugë.
Prandaj kujdes
Kontrolloni gjendjen teknike të mjetit para nisjes.
Vendosni rripin e sigurimit.
Mos shpejtoni.
Jo konsumit të alkoolit.
Përdorni sa më shumë lëngje.
Shmangni celularin në timon.
Bëni herë pas here ndalesa në vende të freskëta, me hije, ujë të ftohtë etj.
Përdorni veshje të lehta.
Mos neglizhoni rregullat e sigurisë për pandeminë.
Evitoni sa më shumë përdornin e kondicionerit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com