Koronavirusi/ Italia shtyn gjendjen e jashtëzakonshme deri në 31 janar 2021

Situata e koronavirusit në Itali duket se nuk është e mirë pas shpërthimeve të ditëve të fundit dhe për këtë arsye gjendja e jashtëzakonshme mund të shtyhet shumë seç ishte parashikuar.

Kryeministri, Giuseppe Conte, tha se qeveria do ti propozojë parlamentit zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme deri në 31 janar 2021.

Conte foli pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave të mërkurën për pandeminë duke thënë se situata është kritike, por kurba e infeksionit mbetet nën kontroll.

Ndërkohë kryeministri shtoi se nuk duhet të mungojë vëmendja nga shteti dhe qytetarët.

Që prej fillimit të pandemisë Italia ka regjistruar 314,861 raste infeksioni nga Covid 19, 35,894 viktima, ndërsa 227,704 persona janë shëruar.

Aktualisht raste aktive janë 51,263.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button