LAJMELAJM I FUNDIT/ Evropa të fillojë vàksinimin që tani, KE jep dírektivat

Këshilli Europian ka kërkuar nga vendet evropiane të fillojë v.aksinimin e gr.ipit sezonal më herët. KE kërkon nga shtetetevropiane të fillojnë v.aksinimin e popullatës që në këto momente për të ulur nr e shpë.rthimeve të njëkohshme të i.nfluenzës dhe të C.OVID-19, së.mundjes që e shk.akton koronavi.rusi, tha Komisioni Evropian.

Fushatat për vaksinim ku.ndër gr.ipit normalisht fillojnë në vjeshtë, por sivjet këshillohet që ato të fillojnë gjatë verës. Zyrtarët e BE-së janë të shqe.tësuar se spitalet mund të mbingarkohen nga një numër i madh pa.cientësh, siç ka ndodhur në ku.lmin e pa.ndemisë së koronavi.rusit në Evropë, gjatë muajve mars dhe prill.

Komisioni Evropian po ashtu iu bëri thirrje shteteve që të blejnë më shumë va.ksina ku.ndër gr.ipit.
Këtë javë, shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar kanë paralajmëruar se vala tjetër e koronavi.rusit në dimër mund të jetë më vde.kjepru.rëse.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button