LAJME/ Rama i lë drekën shtruar me mish e me byrek Tërmet Peçit, por kryebashkiaku nuk ‘mérzitet’ në çdo dy fjalë falenderon kryeministrin: Falë jush, falë jush!

Kryeministri Edi Rama ishte ditën e sotme në qytetin e Tepelenës, ku zhvilloi në vizitë edhe në bujtinën e blegtorit Bledar Hysa.

Rama ishte shoqëruar në këtë v.izitë nga kryebashkiaku Tërmet Peçi dhe Mirela Kumbaro, ndërkohë që në bujtinë kishin marrë të gjitha masat për të mbushur tavolinën plot, ku vihej re byreku, mish i p.jekur, djathra të ndryshëm.

Por kryeministri e la drekën shtruar, duke thënë se do të shkojë të vizitojë kalanë, ndërkohë që kryebashkiaku i Tepelenës nuk ngu.ronte të lavdëronte në çdo dy fjalë kryeministrin “Falë jush, falë jush”, megjithëse Rama nuk i ktheu përgjigje.

Edi Rama: Këto janë gjërat e shtëpisë… Blegtori: Po po të shtëpisë… Edi Rama: jo jo, nuk do të hamë gjë po ulemi dy minuta

Blegtori: Po do marrim fr.ymë pesë minuta… Edi Rama: Distancën, të lutem…Atje ti, se je I zoti I shtëpisë, ose këtu…se jemi në kushte të tjera tani…se këtu co.vid nuk kemi…Eeee, asnjë rast nuk ke?
Tërmet Peçi: Një, kemi pasur, një studente që kishte ardhur nga Tirana…

Edi Rama (Peçit): Po djali, duhet ndihmuar rregullisht…Dmth, këtu është një vend fantastik, dhe ty bravo të qoftë, se ti dhe të tjerë, plot në f.akt, gjithmonë e më shumë jeni shembulli që edhe në kushtet kur për shkak të pozicionit gjeografik dhe për shk.ak të terrenit, dukesh ose je I i.zoluar dhe nuk ke mundësi të bësh dalje të fuqi.shme në treg e sjell ti tregun te vetja, krijon ti pikën e tërheqjes në the.melin e shtëpisë së gjyshit që zhvillohet e bëhet pikë turistike dhe turistët vijnë dhe ti jeton në tokën tënde dhe fiton shumë më tepër sesa në emigracion. Kjo është formula në dukje e thjeshtë por edhe reale për ata që vertet duan tia dalin. Kështu që ne do të mbë.shtesim ty dhe të gjithë si ty që ta mbështesim këtë rrjet. Tepelena po bëhet pikë turistike gjithmonë e më shumë…

Tërmet Peçi: Falë jush… Edi Rama: Bëhet udhëkryqi I gjithë qarkut, midis Vlorës dhe Gjirokastrës…
Tërmet Peçi: Falë jush them… Edi Rama: Nuk është portë hyrëse tamam Tërmet, është e ndërmjetme, dmth është korridori, pa kaluar në korridor nuk del dot në anën tjetër, kjo është ideja. Por është një korridor me dhomë ndenjeje…

Tërmet Peçi: Kemi edhe një favor tjetër, përvec investimeve që ne po zbat.ojmë falë jush edhe në Borsh edhe në Himarë, ne sic thashë pak më parë kemi diskutuar që ke pr.emtuar nuk e di, të dalim edhe në Vlorë…Atëherë mirësena erdhët…

Edi Rama: Jo nuk kemi kohë tani, të shkojmë pak te Kalaja, të shohim edhe atë që kam qef unë, atë botën e vjetër të rilindur…ja të marrim një gotë dhallë…ja shikoje pak xhepin e përparëses, shikoje…Dhe për momentin mirë, por kur të bësh agroturizmin dhe të kesh turiste të huaj në fillim do u shërbesh grave dhe pastaj burrave.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button