Nga Lavderi Miminllari/ Si te mbrojme qytetin dhe qytetaret tane.

Ne si qytetare nuk duhet te qendrojme indiferent ndaj problemve ne komunitet. Sa here qe nje qytetar has nje abuzim ne lidhje me pastrimin dhe me mirmbajtjen e qyteti ai nuk reagon por ai heshtin. Sa here qe nje qytetar ka nje problem administrativ ai nuk e denoncon ate person qe abuzon por ben te kunderten ngafrika nga presioni dhe nga frika fukarai jep dhe rryshfete pasi i merr borxh te te afermit.

Etika e nje kombi eshte tek pastertia ku mund te shofim te rinj te reja pleq dhe plak ne qytetin tone qe peshtyjne ne rruge e kunderta ne Oher dhe ne Struge ku denohesh nese peshtyn ne ambjent publik. Edhe pse OBSH dhe qeveria shqiptare po na bejne thirrje per dite per te mbajtur masken dhe per te ruajtur distancen, e shof qe ka shume tolereance ne institucionet sheterore aty ku jane vatrat me te nxehta te covid 19. Mos njohja e shenjava rrugore dhe mos rrespektimi i tyre na ka sjelle nje hamulli ne qytet, ku disa ecin me shpetesi dhe disa te tjere parkojne vend e pa vend, i bej thirrje policise se shtetit dhepolicise bashkiake te shtohjne efektivet tek shkollat sepse shpetesia e madhe e disa personave uroj mos na sjelli ndo nje fatalitet ne qytet.
Ne cilesine e kryetarit te shoqerise Civile ne Pogradec ju mirpres te gjithve per ngritur zerin si qytetare te lire per tezgjidhur sa me shume problematika nga disa administatore abuzues qe po mbajne peng institucionin.
Nga Lavderim Miminllari

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button