Pasaportat më të fuqishme dhe më të dobta në botë për 2021

Nëse do të kishte një Olimpiadë të pasaportave, Japonia nuk do ta priste atë, por ajo do ta fitonte të gjithë konkursin. Index Pasaporta Henley, ka lëshuar renditjen e saj të fundit. Meqenëse indeksi nuk merr parasysh kufizimet e përkohshme, Japonia është edhe një herë në krye të listës, me pasaportën e saj që ofron hyrje pa viza ose viza gjatë mbërritjes në 193 destinacione nëpër botë.
Sidoqoftë, raporti Henley & Partners thotë, se në tremujorin e parë të vitit 2021 lëvizshmëria ndërkombëtare ishte vetëm12% e niveleve të saj para-pandemike, që do të thotë “diferenca midis hyrjes teorike dhe reale të udhëtimit të ofruara edhe nga pasaporta të rangut të lartë mbetet i rëndësishëm”.
Në botën reale, mbajtësit e pasaportave japoneze teorikisht kanë qasje tani në më pak se 80 destinacione – afërsisht e njëjtë me renditjen e indeksit të Arabisë Saudite, e cila ulet në vendin e 71-të (ndërsa sauditët aktualisht kanë qasje aktuale të udhëtimit në vetëm 58 destinacione ).
Top 10 i pasaportave mbetet praktikisht i pandryshuar ndërsa hyjmë në gjysmën e dytë të vitit, me Singaporin që mbetet në vendin e dytë (me rezultatin 192) dhe Korenë e Jugut barazim me Gjermaninë në vendin e tretë (me rezultatin 191).
Përsëri, në terma të botës reale, është pak më ndryshe. Mbajtësit e pasaportave të Singaporit tani mund të kenë më pak se 75 destinacione (ekuivalente me renditjen e indeksit të Kazakistanit, e cila është poshtë në vendin e 74-të).

Pasaportat më të mira për të mbajtur në 2021 janë:

1. Japonia (193 destinacione)
2. Singapori (192)
3. Gjermania, Koreja e Jugut (191)
4. Finlanda, Italia, Luksemburgu, Spanja (190)
5. Austri, Danimarkë (189)
6. Franca, Irlanda, Hollanda, Portugalia, Suedia (188)
7. Belgjika, Zelanda e Re, Zvicra, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara (187)
8. Republika Çeke, Greqia, Malta, Norvegjia (186)
9. Australia, Kanada (185)1
100. Hungaria (184)

Pasaportat më të këqija për të mbajtur

Disa vende në të gjithë botën kanë qasje pa viza ose pas mbërritjes në më pak se 40 vende. Kjo perfshin:
108. Koreja e Veriut (39 destinacione)
109. Nepal (38)
110. Territoret palestineze (37)
111. Somali (34)
112. Jemen (33)
113. Pakistan (32)
114. Siria (29)
115. Irak (28)
116. Afganistan (26)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button