Projekt buxheti i vitit 2021/ Denaj: Prioritet arsimi dhe shëndetësia, 20 mld lekë për rindërtimin

Projekt buxheti i vitit 2021/ Denaj: Prioritet arsimi dhe shëndetësia, 20 mld lekë për rindërtimin

Ditën e sotme ministrja e Financave dhe Ekonomisë Anila Denaj ka prezuantuar projekt-buxhetin e vitit 2021. Sipas ministres prioritet në këtë projekt-buxhet janë shëndetësia, arsimi dhe rindërtimi.

“Përveç rritjes së pagave do të ketë edhe rritje në infrastrukturë. Në 2021 rëndësi të veçantë do të ketë rindërtimi. 4.5 miliardë lekë për pagat e rritura dhe shëndetësinë. Në infrastrukturë synohet rritja e sigurisë rrugore dhe numri i pikave të zeza. kompeltimi i rrugës së Arbrit dhe startimi i tunelit të llogarasë. 20 miliardë lekë për përballimin e rindërtimit. Përparim do të ketë arsimi, shendetesia dhe rindertimi”, tha ajo.

Ditën e djeshme qeveria miratoi projekt-buxhetin për vitin 2021.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button