‘Projekti i rindërtimit është unik’/ Ahmetaj i përgjigjet Valterit: Eja me mua për inspektim, thoni ndonjë fjalë të mirë se…

Ministri Arben Ahmetaj, i përgjigjet deputetit Halit Valteri i cili i kërkoi llogari për projektin e rindërtimit se si po përdoren fondet e konferencës së donatorëve për të ndihmuar të prekurit.

Teksa tha se projekti është unik, Ahmetaj shtoi se janë paguar 21894 përfitues e shumë të tjerë janë në proces.

Projekti i rindërtimit është unik. Qeveria shqiptare reagoi menjëherë që sekondën  e parë. Nuk po them se gjërat bëhen perfekte por të garantoj se bëhen me përgjegjshëmëri dhe vëmendje maksimale. Kush iu përgjigj shqiptarëve në ditën më të vështirë të 26 nësntor? Është kjo mazhorancë nuk iu përjashtoj as juve sepse minoranca na mbështeti duhet votuar projektligji. Sot 34 miliardë lekë nga të cilat janë alokuar 32 miliardë në 4 programe. Unë do ua lexoj programet 1 nga 1.

Kemi 28 miliardë lekë ose 280 milion dollarë. Në 2022 është edhe një 6 miliardë apo 6 milion dollarë. Kemi njësi zbatuese 4, ato janë ato që ktyejnë procedurat që nga vlerësimi te prokurimi dhe rindërtimi. Grantet e rikonstruksionit jepen me bazë ligjore. Unë kam të detajuar shumën për çdo bashki.

21894 përfitues janë paguar dhe 2837 janë në proces rivlerësimi. 9 shkolla janë në rindërim. Sot hapet Sami Frashëri.

Sot fillojnë 2 pallate në Durrës e do të vazhdojnë, në Laç të gjithë ata që talleshin me të gjithë punën e qeverisë shqiptare dhe turke për pallatet kanë avancuar në mënyrë të shpejtë. Me Emiratet e Bashkuara kemi rënë dakord për marrëveshjen për 75 milion dollarë dhe për 200 apartamente që do mbulojnë të gjithë zonën  e Durrësit“, tha Ahmetaj.

Ministri ka ftuar deputetin Halit Valteri që ta shoqërojë gjatë inspektimeve në godinat që por rindërtohen pas tërmetit të 26 nëntorit. Në fjalën e tij, Ahmetaj gjithashtu ka treguar se shpesh herë e ka gjetur edhe në terren deputetin duke inspektuar vetë.

I vlerësoj pyetjet po iu them që shifrat e mia janë të sakta. Kur unë të shkoj për inspektim dhe të vini me mua, të mos i shikoni nga Tv. Iu kam gjetur që po inspektonit edhe vetë. Aty ku ka pasur progres iu lutem pranojeni. Thanë së shkolla “Sami Frashëri” do të bëhej në Paskuqan, ka shumë të pavërteta. Po iu them që vetëm në Shijak deri në 31 dhjetor do të mbarojnë 300 banesa. Pak a shumë aq do të kemi edhe në Tiranë. Na thoni edhe ndonjë fjalë të mirë aty ku meritohet,”-tha ministri.

g.kosovari

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button