SHBA ndihmë 5.5 milionë dollarë për Shqipërinë – Krijohet Akademia amerikano-shqiptare e Transparencës!

Ambasada amerikane në vendin tonë ka bërë me dije se Shtetet e Bashkuara kanë dhënë një ndihmë tjetër zhvillimi për Shqipërinë, në shumën 5.5 milionë dollarë, për ngritjen e Akademisë Amerikano-Shqiptare të Transparencës (USATA).

Sipas njoftimit kjo Akademi do të rrisë transparencën dhe integritetin e qeverisë dhe të institucioneve publike e private, si dhe do të mbështesë reformën në drejtësi. “Akademia do të ndihmojë gjithashtu Qeverinë e Shqipërisë të menaxhojë donacionet e marra për rimëkëmbjen nga tërmeti, si dhe fondet e tjera publike, në një mënyrë transparente dhe të përgjegjshme që do të jetë në dobi të atyre që kanë më shumë nevojë,” shkruhet në njoftim.

Sipas Ambasadës amerikane kjo ndihmë është pjesë e kontributit mbi 700 milionë dollarë të Shteteve te Bashkuara për Shqipërinë në 20 vitet e fundit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button