Shqipëria merr pjesë në studimin e OBSH për një mjekim ndaj Covid-19

Si shumë shtete të tjera edhe Shqipëria është bërë pjesë e një studimi të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për gjetjen e një mjekimi të efektshëm kundër koronavirusit.

OBSH ka njoftuar se studimi do të përfshijë pacientë në moshë të rritur dhe të hospitalizuar prej Covid-19 për të marrë mjekimet që aktualisht janë vënë për testim.

Do të jenë vetë pacientët që vendosin nëse do të marrin medikamentet ndërsa ekipi mjekësor do të vlerësojë gjendjen e pacientet për efektet anësore që do të japë medikamenti por edhe për sëmundjet bashkëshoqëruese.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com