Si u “dogjën” ish-kryebashkiaku i Pogradecit dhe anëtarët e Komisionit nga tenderi i druve të zjarrit. KPP shpalli fituese tjetër kompani

SAIMIR LLESHI/ Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka dërguar për gjykim ish-kryetarin e Bashkisë së Pogradecit, Eduard Kapri dhe pesë ish-zyrtarë të tjerë të kësaj bashkie, duke nisur nga nënkryetari e deri te punëtorët e mirëmbajtjes.

Ata akuzohen për “Shpërdorim detyre” dhe “Shkelje të barazisë në tenderë”, në lidhje me një tender të zhvilluar në  vitin 2017. Në gjyq, përveç Kaprit, kanë përfunduar edhe Av- dulla Cano, me detyrë ish-zv/kryetar i Bashkisë Pogradec; Nexhmi Torra, me detyrë ish-koordinator i Njësive Administrative pranë Bashkisë Pogradec; Enkeleida Kllomollari, me detyrë ish-drejtoreshë e Qendrës Arsimore pranë Bashkisë Pogradec; Gurali Blaceri, me detyrë ish-punëtor mirëmbajtës në Drejtorinë e Qendrës Arsimore Pogradec; si dhe Safet Blaceri, me detyrë ish-punëtor mirëmbajtës në Drejtorinë e Qendrës Arsimore Pogradec.
TENDERI I DRUVE TË ZJARRIT
Sipas njoftimit të SPAK, ish-kryebashkiaku dhe anëtarët  e Komisionit të Vlerësimit të Ofertave, Enkeleida Kllomollari, Nexhmi Torro dhe Avdulla Cano, kanë shkelur barazinë  në tenderë në lidhje me tenderimin e blerjes së druve të zjarrit për Bashkinë e Pogradecit si autoritet kontraktor. Tenderi në fjalë është zhvilluar më datë 27 tetor 2017 me një  fond limit prej 9 268 000 lekësh (pa TVSH). Në garën e tenderimit, sipas të dhënave të “Open Data”, merrnin pjesë tre  operatorë, përkatësisht “KOPACI SHPK”, “M. B. KURTI  SHPK” dhe “PINDERI SHPK”.
I etiketuar si tender me “flamur të kuq” ose me risk, gara u mbyll me ankimim nga dy  prej operatorëve pjesëmarrës në tender, përkatësisht “M.B KURTI SHPK” dhe “PINDERI SHPK”. Ka qenë Komisioni i Prokurimit Publik me vendimin nr. 799/2/2018, i cili ka vendosur të kualifikohet operatori ekonomik ankimues “PINDERI SHPK”. Në këtë mënyrë, tenderi i dhënë nga Bashkia  e Pogradecit u anulua, pasi ofertuesi i kualifikuar dhe i shpallur fitues nuk ka paraqitur sigurimin e kontratës dhe nuk arriti të nënshkruajë kontratën.
AKUZAT PËR ZGJEDHJET
Akuza e dytë që SPAK i ngarkon ish-kryebashkiakut të Pogradecit dhe dy punëtorëve të mirëmbajtjes lidhet me zgjedhjet lokale të 30 qershorit 2019, të cilat u zhvilluan pa garë. Gurali dhe Safet Blaceri u arrestuan në flagrancë dy ditë më herët, pasi kishin mbyllur me dry tri shkolla dhe një kopsht, institucione këto në lagjet nr. 2 dhe 5 të qytetit të Pogradecit. Institucionet publike në fjalë ishin miratuar si qendra votimi nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve. “Nga hetimi ka rezultuar e provuar se nga ana e shtetasit Eduart  Kapri, me cilësinë e kryetarit të Bashkisë Pogradec, në bashkëpunim me shtetasit Safet Blaceri dhe Gurali Blaceri, me  detyrë mirëmbajtës në Qendrën Arsimore Pogradec, janë bërë tentativa për të penguar procesin zgjedhor që do të zhvillohej në datë 30.6.2019. Në kushtet kur nuk ka pasur asnjë kërkesë për sigurinë e tyre janë kryer veprime konkrete për mbylljen e këtyre institucioneve”, thuhet në njoftimin e SPAK.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button