Sot, 134 vite nga çelja e Shkollës së parë shqipe në Pogradec.

Më 14 Mars 1887, një javë pas çeljes së shkollës së parë shqipe në qytetin e Korçës, me mësues Koço Sotirin, kjo falë përpjekjeve të patriotëve pogradecarë.
Patriotët e shoqërisë “Drita” dhe “Dituria” të kolonisë shqiptare të Bukureshtit, siguruan të ardhura financiare e libra shqip. Në fillim në këtë shkollë ishin 11 nxënës, pas një kohë të shkurtër u bënë 22.
Në foto ndërtesa ku u hap Shkolla e parë shqipe në Pogradec 14 mars 1887 dhe një pikturë e Anastas Kostandinit (Taso)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button