TEKNOLOGJI – Celularët e thjeshtë telefonat e së ardhmes

Pas mbingarkesave të telefonave celularë me vlerë mijëra dollarë dollarë dhe mijëra funksione, trendi i telefonave të thjeshtë po rritet gjithnjë e më shumë.

Këta telefona kanë këto karakteristika: telefonata, mesazhe, kushtojnë pak euro dhe disa prej tyre gjithashtu lidhen edhe me internetin.

Vetëm pak ditë më parë kompania finlandeze Nokia prezantoi dy telefona të rinj me kosto të ulët.

Në krye të rritjes janë tregjet në zhvillim si India dhe Afrika.

Ndryshe nga tregu i smartfonëve, që u kontraktua për herë të parë në vitin 2018, tregu i telefonave me  këto karakteristika ka vazhduar të rritet në tre vitet e fundit.

Sipas vlerësimit të kompanisë Research Counterpoint më shumë se 400 milionë ekzemplarë do të shiten në vitin 2019, ndërsa dërgesat do të arrijnë një miliardë njësi brenda vitit

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button