Tregu i vetëm që po ‘lutet’ për zgjatjen e pandemisë – Trendi i shitjes së ushqimeve online po rrit konkurrencën mes kompanive – Suksesi varet nga kohëzgjatja e koronaviursit

Pandemia e koronavirusit po shndërron nevojat dhe sjelljet e konsumatorëve, duke vendosur një fokus të ri në marrjen dhe dërgesën e ushqimit nga interneti.

Ushqimore online tashmë janë rritur me shpejtësi nga baza e vogël. Vlera e tregut u dyfishua nga 2016 në 2018, duke sugjeruar që konsumatorët kishin filluar të konsideronin më të domosdoshme porositë e ushqimeve të caktuara në internet.

Business Insider Intelligence parashikon që sendet ushqimore në internet do të vazhdojnë rritjen edhe në tremujorin e dytë të 2020, dhe se do të shohim një rritje të blerjes online nga të gjitha brezat.

Ndërsa kanali rritet në popullaritet, kompanitë po nxitojnë të përfitojnë nga ky potencial, duke rezultuar në një treg shumë konkurrues. Ushqimet online aktualisht përfshijnë një pjesë të vogël të sendeve ushqimore në përgjithësi, por njësia është në rritje të shpejtë. Adoptimi është akoma mjaft i ulët, me rreth 10% të konsumatorëve amerikanë që thonë se ata rregullisht bëjnë blerje në internet për sende ushqimore, sipas NPD.

Sidoqoftë, vlera e tregut të ushqimeve online në SHBA është rritur nga 12 miliardë dollarë në vitin 2016 në 26 miliardë dollarë në 2018 dhe ka shumë hapësirë ​​për t’u rritur, duke pasur parasysh që madhësia e tregut të përgjithshëm të ushqimeve ishte 632 miliardë dollarë në 2018 sipas IBISWorld.

Depërtimi i ushqimeve në internet do të rritet përtej tremujorit të dytë, por gjatësia e pandemisë do të përcaktojë se sa konsumatorë do të arrijë ky mekanizëm i ri ndërveprimi.

D.B – SCAN
Raporti nga Business Insider Intelligen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button