Trump udhëzon guvernatorët për rihapjen e ekonomisë – Plani me 3 faza do zhvillohet në kohë të ndryshme

Presidenti Donald Trump u ka dhënë guvernatorëve një mekanizëm për t’u rikuperuar nga dhimbja ekonomike e pandemisë së koronavirusit, duke parashtruar “një qasje me faza të ndryshme dhe të qëllimshme” për të rikthyer aktivitetin normal në vendet që kanë testime të forta dhe po shohin një ulje të rasteve të COVID-19.

“Ne do e fillojmë jetën përsëri,” tha Trump gjatë konferencës së tij të përditshme për shtyp. “Ne do fillojmë përsëri rinovimin e ekonomisë sonë.” Ai shtoi, “Ky është një proces gradual”.

Udhëzimet e reja kanë për qëllim lehtësimin e kufizimeve në zonat me transmetim të ulët të koronavirusit, ndërsa mbajnë linjën në vendet më të goditura. Ata e bëjnë të qartë se kthimi në normalitet do të jetë një proces shumë më i gjatë nga sa parashikohej fillimisht nga Trump, me zyrtarët federalë të paralajmëruar se disa masa distancuese sociale mund të kenë nevojë të mbeten në vend deri në fund të vitit për të parandaluar një shpërthim të ri. Guvernatorët tani kanë përgjegjësi kryesore për shëndetin publik në shtetet e tyre.

Vendet me infeksione në rënie do të fillojnë një rihapje trefazore graduale të bizneseve dhe shkollave. Udhëzimet rekomandojnë që shtetet të ndërtojnë pikat e kontrollit, të cilat kapin raste të reja, dhe të shqyrtojnë të dhënat e mbikëqyrjes të paktën 14 ditë përpara se të avancojnë nga një fazë në tjetrën. Në fillim, udhëzimet sugjerojnë, disa pjesë të vendit mund të shohin një rifillim të tregtisë normale dhe tubimeve sociale pas një muaji. Në pjesë të tjera të vendit, ose nëse rastet e infektimet rriten sërish, procesi mund të jetë dukshëm më i gjatë.

D.B – SCAN
Burimi: Euronews

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button