Vaksina e Oksford për COVID-19 shfaq 99% efektivitet: Pjesëmarrësit e gjithë moshave dy javë pas dozës së dytë patën antitrupa.

Vaksina e Oksford për COVID-19 shfaq 99% efektivitet: Pjesëmarrësit e gjithë moshave dy javë pas dozës së dytë patën antitrupa.

Vaksina e Oksford për COVID-19 shfaq 99% efektivitet: Pjesëmarrësit e gjithë moshave dy javë pas dozës së dytë patën antitrupa.

Oksford premton një vaksinë tepër efektive. Tashmë që vaksina është në provat e fundit 99% e pjesëmarrësve të të gjitha moshave kanë prodhuar anti-trupa.

Kjo ka ndodhur 2 javë pas dozës së dytë dhe rezultatet duken premtuese. Për më tepër vaksina që do e prodhojë kompania AstraZeneca ka shfaqur një imunitet të fortë edhe tek grupet më të rriskuara nga COVID-19 siç janë moshat mbi 60 apo 70 vjeç.

Duket se Oksfordi do të futet së shpejti në garë me Pfizer dhe BioNTech, Moderna apo Sputnik V për një vaksinë efektive ndaj COVID-19.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button