Vettingu i “ha kokën” Shpresa Becaj/ KPK shkarkon nga detyra ish-kryetaren e Gjykatës së Lartë, s’deklaroi pasurinë

sh-kryetarja e Gjykatës së Lartë, Shpresa Beçaj, aktualisht gjyqtare në Gjykatën e Apelit Tiranë eshte shkarkuar sot nga detyra, pasi nuk ka kaluar dot proven e vetingut.

Ne seancen e sotme komisioni njoftoi shkarkimin e saj nga detyra, pas hetimit te kryer.

Gjate perballjes, Becaj tha se ishte një “rast unik”, ndërsa u akuzua se nuk kishte përmbushur kriterin ligjor të dorëzimit të deklaratave në kuadër të procesit të rivlerësimit.

Sipas KPK, Shpresa Becaj nuk kishte bërë deklarim të pasurisë dhe nuk kishte dorëzuar deklaratat për figurën. Por vetë Becaj pretendoi se institucionet nuk i pranuan dokumentet.

g.kosovari

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button